DRAGON'S HOARD

A Sárkánykincs egy készletgyűjtögetős kártyajáték szemet gyönyörködtető grafikával és kettős funkciójú lapokkal. Ez a játék is, mint sok hasonló kis volumenű gém, kickstarteren született, hozzám pedig egy csere útján jutott el.


A játékosok feladata, hogy kincseket gyűjtsenek, melyekért színes birkákkal fizetnek. A birkák a lapok hátoldalán tanyáznak, így a fő fejtörést az fogja jelenteni, hogy mely lapokat éri meg jobban megtartani, és mely lapokkal fizetve tudjuk azokat majd megvásárolni. A kincses lapokon kívül kölönféle akciólapok is találhatók a pakliban. Ezekkel gonosz lépéseket intézhetünk a többi játékos irányába, így a konfrontáció garantált.




A játékosok a körükben lapokat húznak a játéktéren levő sorból, majd maximum két akciót hajthatnak végre, melyből az egyik kincsvásárlás, a másik pedig akciókártya kijátszása lehet. A játék addig tart, amíg valaki össze nem gyűjt 8 kincset (játékosszámtól függően kevesebbet). A legnagyobb értékű gyűjtemény tulajdonosa nyer.


A játék eléggé szerencsevezérelt és mint említettem, igen konfrontatív, így a gyönyörű grafika ellenére nem biztos, hogy minden társaságban kedvező fogadtatásra lel majd. A kettős funkciójú lapok és az akciókártyák teszik érdekesebbé a szimpla kincsgyűjtést 2-4 fő részére.

Dragon's Hoard

Megjegyzések