CV

Azaz Curriculum Vitae, vagyis Önéletrajz. Egy élet története tömören. Erről szól ez az egyedi kártya-kockajáték.


A játékosok több korszakon keresztül (gyerekkor, ifjúkor, felnőttkor és öregkor) gyűjtik az életük fontosabb eseményeit, állomásait megjelenítő lapokat, melyekkel adott időben segítségekhez juthatnak a további lapok megszerzéséhez. A begyűjtött lapok a játék végén önmaguk is pontokat érnek, de minden játékosnak különféle életcélok teljesítéséért is járnak majd pontok.


A játékot 2-4 játékos játszhatja. A lapok megszerzéséhez kezdetben 4 kockával kell kidobni adott kombinációkat. Azokkal a kockákal kétszer újradobhatunk, amelyekkel nem dobtunk Balszerencse ikont. Ha három Szerencse ikont dobunk, akkor bármelyik lapot ingyen megkapjuk, de ha három Balszerencsét dobunk akkor egy lapunktól búcsút kell vennünk. Vannak ezen kívül egyszer használatos lapok is, és az előttünk kialakuló CV aktív lapjai is többféle előnyös tulajdonságot adnak az "életünkhöz", mint több kocka, vagy egy vagy több adott jelből extra példányok. Ezek lehetnek Egészség, Tudás, Társas kapcsolat, Pénz, Szerencse, Balszerencse. Minden lap ezen ikonok különféle kombinációjáért szerezhető meg.


A játék maximálisan szerencse alapú, amit én kifejezetten gyűlölök, de ezzel a játékkal mégis szívesebben játszok mint mondjuk az Elder Sign-nal, mert maga az alaptéma ötlete és megvalósítása szuper, a grafika pedig humoros és egyedi. A játék végén mindenki végignézheti, hogy képzeletbeli életében mit tett, mit ért el, és ez minden játékban más és más lesz. Egy dolgot nem értek csak, hogy miért kell egy pakli kártyát, pár dobókockát és papír tokent, valamint egy karton táblát egy 26x26x8!!! igen NYOLC centis dobozba tenni?


A játéknak van egy kiegészítője is, amivel egymás életébe is bele tudunk szólni, ezzel érdekesebbé és talán kiegyensúlyozottabbá téve a játékot.

Háziszabályok:
- Minden megvásárolt lapot mindig az előzőleg megvásárolt lapok tetejére lehet csak lerakni.
- A Balszerencsét csak a köröd végén kell letudnod.

CV


Megjegyzések

  1. A háziszabály a jó: Minden kártyát használhatsz, 3 pech esetén csak kör végén kell kidobnod, (Szerzőtől megkérdezve)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése