COLT EXPRESS

Aki egy könnyed, gyors, szórakoztató, vadnyugati témájú, vonatrablós kártyajátékot keres 2-6 fő részére, az most megtalálta.


A játékosok célja, hogy a játék végére a lehető legtöbb pénzt rabolják össze. Sajnálatos módon mindenki pont ugyanazt a vonatot szeretné kirabolni, így aztán nem csak a seriff hanem a többi bandita is megnehezíti a dolgunkat. Hat karakter közül választhatjuk ki a szereplőnket, mindenki egyedi képességgel rendelkezik.


A játék öt fordulóból áll, minden fordulóban egymás után lapokat rakunk le, majd az ezeken levő cselekvéseket hajtjuk végre az adott sorrendben. Ezek lehetnek mozgás a kocsikban vagy a tetőn előre és hátra, mozgás a tetőre és vissza, lövés, ütés, értékek felvétele és a seriff mozgatása. A lerakott lapokat általában mindenki látja, de vannak olyan körök amikor rejtve rakjuk le őket, így akkor nem tudhatjuk előre, mit fog tenni az ellenfelünk. Ha nem tudunk vagy nem akarunk lapot rakni az adott körben, akkor húzhatunk is újabb lapokat.



A játék összerakható 3D papírmakett vonattal, kocsikkal és egyéb tereptárgyakkal rendelkezik, ami látványra érdekes, de számomra teljesen értelmetlen és kényelmetlen megoldás. Remek mód a játék árának felverésére és a parasztvakításra, bár gondolom a gyerekek bizonyára élvezik. Nekik talán elég kicsi még a kezük, hogy az apró kocsik belsejében kotorásszanak a bábuk és lútok után. A játékmenet egyébként simán megoldható kártyák segítségével is.

Colt Express

Megjegyzések