ISTANBUL: LETTERS & SEALS

A Levelek és Pecsétek az Istanbul második nagy kiegészítője. A dobozban 5 új mezőt találunk, amivel a játéktér 5x5-ösre nől, persze csak ha a kávés kiegészítőt is használjuk.


A kávé után egy újabb elem került a játékba, leveleket kézbesíthetünk, és a rajtuk található pecséteket különféle dolgokra használhatjuk fel. Kapunk egy új kollégát is, aki önállóan mozog, igaz, csak egy mezőt léphet. És persze újabb bónusz lapkákkal és kártyákkal is bővül a játék.


Ezzel a kiegészítővel tovább bővül a lehetséges akciók már eddig sem csekély sora. A nagyon agyalós játékosoknak talán negatívum, de nekem kifejezetten tetszik ez a sokszínűség. A táblák véletlenszerű felrakása miatt soha nem lesz ismétlődő vagy unalmas játszma. Az ügyesebb játékosok hamarabb átlátják a lehetőségeket, kialakítják a stratégiát és menet közben jól taktikázva törnek a győzelemre. Én viszont általában a pillanatnyi helyzetet értékelem és az adott lehetőségekből választok, nem nagyon tervezek előre. Élvezem a játékot, nem akarom megfejteni. Nem sakkozni ülök le, hanem egy jót játszani az ezerszínű Istanbul-lal, a mechanizmusok kavalkádjával.

Istanbul: Letters & Seals

Megjegyzések