2015. június 21., vasárnap

HIVE

A Hive, azaz magyarul a Kaptár nevű játékot a társasjátékok sakkjának tudnám nevezni, ha a sakk nem lenne egy társasjáték. Hmm, érdekes mondat, lehet, hogy még én sem értem. De a lényeg az, hogy ez egy igen erős stratégiai gondolkodást igénylő kétszemélyes absztrakt logikai játék.


A játékot ízeltlábúiszonyosoknak nem ajánlom, mivel minden "bábu" egy rovar/bogár/pók állatka, de ez lényegében csak azért van, hogy a különféle lépési képességeket lehessen valamihez kötni. Bármi lehetne a téma, de gondolom a hatszögletű elemek miatt esett a készítők választása az ízeltlábúakra. Vagy egyszerűen csak híjján voltak a fantáziának.

Kivételesen most nem írom le a játék menetét, szabályait, mert legjobban úgy lehet megérteni, ha valaki megmutatja, úgyhogy legyen inkább itt egy videó. Sajnos ez az egyetlen magyar nyelvű oktató videó, és a pókot rosszul is mondja, de az angolok se kevésbé idegesítőek.


Aki szereti az agymunkát, annak érdemes tennie egy próbát ezzel a játékkal. A játékelemek nagyon jó minőségűek, jó tapintásúak. Van egy nagyobb és egy kisebb méretű verzió is forgalomban, valamint vannak különleges kivitelűek is (carbon, fa, fém, stb.). Talán lehetett volna más téma vagy érdekesebb kidolgozás, de a szabályok jól ki vannak találva, sokszor egy látszólag kilátástalan helyzetből is sikerülhet kijönni egy furfangos lépéssel. Annyi biztos, hogy ez a játék megdolgoztatja az agytekervényeket.

Szubjektív értékelés: [9/10]
+ stratégiai logikai játék
- stratégiai logikai játék

BoardGameGeek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése