2015. június 13., szombat

DEADLINE SALOON / DEAD OR ALIGN

Ezzel a játékkal indult nálam a társasjáték készítés. Jó pár hónap kellett, amíg szépen kialakult, kiteljesedett, lecsiszolódott a játék. Mintául a Beasty Bar című játék szolgált, új témával és módosított, bővített játékmenettel. Ez a játék is örökös dobogós a saját játék toplistámon.


A Deadline Saloon az ún. 'Take That' mechanizmusra épül, azaz a fő cél hogy az ellenfeleiddel kitoljál, keresztbe tegyél nekik, szivasd őket ahogy csak tudod. Egy képzeletbeli vadnyugati város képzeletbeli lakói egy újonnan megnyílt képzeletbeli kocsma képzeletbeli bejárata előtt sorakoznak és próbálnak bejutni egy két képzeletbeli ingyen pia reményében.


Az alap játékban, amit 2-5 (csapatban akár 10) fő játszhat, 14  egyedi tulajdonságú karakter található, plusz van még 4 opcionális karakter is. A játékosok egymás után rakják le a választott lapjukat a bejárat előtti sor végére és végrehajtják a karakternek megfelelő akciót. Vannak olyan karakterek melyeknek akcióit minden körben végre kell hajtani így a sor állandóan változik, alakul. Viszont ha legalább 5 ember áll már a sorban, akkor az első kettőt beengedik a kocsmába. A játékosok célja, hogy a saját embereikből a játék végére minnél több bejusson.

A Deadline Saloon ingyenesen kinyomtatható és játszható. Ha tetszett, adománnyal támogathatod a blogot. A játékszabály a játék weboldaláról tölthető le.

Frissítés 2016.11.27: A játék immár végleges formájában a Dead or Align (Élre vagy halva) nevet kapta. Az új weboldalon megtalálható a 20 karaktert tartalmazó frissített grafika, és a módosított játékmenet, amit a megújult szabályból ismerhettek meg.

Szubjektív értékelés [8/10]
+ szuper grafika
+ szórakoztató játékmenet
+ egyszerű szabályok
+ egymás szivatása
- szerencsefaktor
- egymás szivatása

BoardGameGeek

4 megjegyzés:

 1. This is an unauthorized copycat of the very successful game "Beasty Bar", published by Zoch.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Similar game mechanics not equal a game copycat. I did not using any copyrighted material from Beasty Bar. Game mechanics can not be copyrighted.

   Törlés
 2. This is a factual error. The game rules / constructive elements of the gameplay AS A WHOLE ARE the copyrighted material. You assume copyright only goes to art / actual wording, but when this would be true, unauthorized Catan and Carcassonne games would flood the market. They don't. Of course everybody is allowed to pick any single rule or mechanism - any art is developing only this way. But not telling the original authors and publisher to do it and then do it despite they explicitly did NOT allow it.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. You are wrong. Since I consulted with a lawyer I know that gameplay elements or mechanics can not be copyrighted. So let's agree to disagree and do not bother me further.

   Törlés