2015. június 13., szombat

EZ BOSZORKÁNYSÁG

Saját készítésű játékaim között örökös dobogós helyen álló játék ez, ami a Love Letter című játék klónja kis módosítással. Itt jegyezném meg, hogy a Love Letternél bénább témaráerőszakolást játékra még nem láttam. Aki a szabályleírásából megérti a játékot annak gratulálok. A Witchcraft-hoz a grafikákat a netről vadásztam ezért csak saját felhasználásra készült, de bármilyen más témát is rá lehetne húzni. Ahogy azt meg is tettem a jenki verziónál (Deadlock City). Természetesen bárki elkészítheti magának a saját verzióját.


A játékban mindössze 10 féle számozott lap található különböző darabszámban, így összesen 20 lappal játszunk. Minden lap egyedi tulajdonsággal bír, ezek szöveges formában vannak feltüntetve. A játékot 2-5 játékos játszhatja.

Játékszabály:
Minden játékosnak osztunk 1 lapot. Az asztalra rakunk 1 lapot képpel lefelé, erre rakjuk keresztben a maradék paklit. Ezt a lapot alapesetben nem húzzuk már fel, kivéve ha az utolsó lépésként lapot húzatnak valakivel (a #2-es lappal).
 1. Húzz egy lapot a pakliból a saját lapod mellé
 2. Az egyik lapot rakd le magad elé és hajtsd végre az azon szereplő akciót (aktív lapok #1-#6 és #9, passzív lapok #0, #7, #8)
A lapokat képpel felfelé egymásra fektetve gyűjtjük magunk előtt úgy, hogy a lapok számai látszódjanak. A játékosok az óramutató járása szerint következnek. A játék addig tart amíg egy kivételével minden játékos kiesik, vagy minden lapot felhúznak a pakliból. Előbbi esetben az utolsó megmaradt játékos nyert. Utóbbi esetben az nyer akinek a legnagyobb értékű lap van a kezében.


Lapok (darabszám a pakliban):
 • 0 (2) Ha valamelyik játékos megnézi ezt a lapodat, akkor az a játékos kiesik, te pedig húzhatsz egy másik lapot!
 • 1 (5) Nevezz meg egy másik játékost és egy számot, kivéve az #1-est! Ha az a játékos azt a kártyát tartja a kezében, akkor kiesik.
 • 2 (2) Te, vagy egy általad választott játékos rakja le a kezében lévő lapot és húzzon egy újat! Az aktív lapok (*) hatása nem érvényesül.
 • 3 (2) Nézd meg egy másik játékos kézben tartott lapját!
 • 4 (2) Cseréld el a kezedben tartott lapot egy általad választott másik játékos kézben tartott lapjára!
 • 5 (2) Nézd meg egy másik játékos kézben tartott lapját és hasonlítsd össze a tiéddel! Az alacsonyabb értékkel rendelkező kiesik.
 • 6 (2) Más játékosok kártyáinak hatása ellen védve leszel amíg a körben újra rád nem kerül a sor. (Fontos: 6-ost kijátszó játékos is választható egy akció célpontjának, a védelme az akció hatását semlegesíti, de nem tiltja meg a választást)
 • 7 (1) Ha ez a lap és az #5-ös vagy a #6-os egyszerre a kezedben van, ezt a lapot kell leraknod!
 • 8 (1) Ha lerakod ezt a lapot, akkor kiestél.
 • 9 (1) Ha eltalálják, hogy ez a lap van nálad, nem esel ki, hanem új lapot húzol. Ezt a lapot bármilyen aktív lapként (*) kijátszhatod.

Szubjektív értékelés [10/10]
+ microgame
+ deduktív játékmenet
+ gyors menetek

BoardGameGeek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése